Nieuws

nieuws

Fondclub “De Glazenstad” huldigt zijn Kampioenen

Traditioneel staat de eerste zaterdag van februari voor de leden van fondclub “De Glazenstad” in het teken van de kampioenenhuldiging. Dit jaar was de locatie de Hoornbloem in den Hoorn. Dat men er zin in had blijkt wel want ruim van te voren kwamen de eerste liefhebbers al binnen stromen. Tegen 13.30 uur is de zaal al aardig vol als voorzitter Aad van Bergenhenegouwen de microfoon ter hand neemt en alle aanwezigen een hartelijk welkom heet. Hij bedankt de sponsoren die het mede mogelijk gemaakt hebben om deze middag te kunnen organiseren. Daarnaast blikt hij nog terug op het afgelopen seizoen wat toch wel als zwaar betiteld mag worden. Vervolgens nodigt hij de aanwezige dames uit om plaats te nemen in de gereedstaande busjes om deel te nemen aan het traditionele dames uitje. De dames brengen dit maal een bezoek aan Museum De Schilpen in Maasland. Hier waanden de dames zich in grootmoederstijd. Na afloop werden zij namens de fondclub verrast met een blikje snoepgoed van toen. Nadat de dames vertrokken waren werd begonnen aan de huldiging van de kampioenen. Als eerste waren de vluchtwinnaars aan de beurt:

Lees meer »

Kampioenenhuldiging

De Lier, 25 januari 2019

 

Beste sportvrienden,

 

Op zaterdag 02 februari a.s. organiseren wij weer onze jaarlijkse kampioenenhuldiging en wij zijn verheugd om ook deze keer weer meer dan 150 aanmeldingen te hebben gekregen!

Zoals gemeld konden wij dit jaar niet terecht in De Tuinderij en zijn wij tijdelijk weer uitgeweken naar De Hoornbloem in Den Hoorn.

Diezelfde middag echter, vanaf 16.00 uur, vindt er ook een cultuurevenement plaats in Den Hoorn en zullen wij rekening moeten houden met een in de directe omgeving mindere hoeveelheid parkeerplaatsen.

De parkeerplaats direct naast De Hoornbloem en die aan de Dijkshoornseweg zijn gewoon bereikbaar. Elders in Den Hoorn, ook in de wijk in de omgeving van de R.K. Kerk, is het vrij parkeren.

De opening van de middag is om 13.30 uur en is een half uur vroeger dan in het verleden dus houd er rekening mee om tijdig te arriveren. Ook adviseren wij jullie om zoveel mogelijk te carpoolen.

Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in!

Met vriendelijke sportgroeten,

Namens het bestuur van fondclub “De Glazen Stad”,

Gé van der Ploeg

Lees meer »

Uitnodiging

De Lier, 30 november 2018

Beste Sportvrienden,

Ook dit jaar zijn wij er weer in geslaagd om een prachtig kampioenen-/jaarboek samen te stellen. Mede dankzij de bijdrage van onze sponsors. Hierbij treffen jullie deze aan.

De voorbereidingen voor de eerste activiteit in 2019 zijn reeds in volle gang en onderstaand volgt hiervoor de uitnodiging:

Zoals gebruikelijk gaan wij op de 1e zaterdag in februari onze kampioenen weer huldigen en vanwege gemeentelijke regels en vergunningen kunnen wij helaas geen gebruik maken van

De Tuinderij en gaan wij dan weer naar De Hoornbloem waar wij ook een aantal jaren onze feestmiddag hebben gehouden.

Op 02 februari 2019 vanaf 13.00 uur worden jullie met partner of introducé verwacht bijzalencentrum De Hoornbloem, Koningin Julianaplein 1, 2635 HD Den Hoorn. Telefoonnummer 015-2574138.

Lees meer »

Jan en Twan Nobels Keizerkampioen 2018

Jan en Twan Nobels Keizerkampioen 2018

Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef Twan niet zomaar uit de lucht vallen. Vanaf 2004 vliegen zij  zeer verdienstelijk in combinatie. Voor die tijd vloog Jan zelfstandig en vormde Twan met Johan Hopman een combinatie die regelmatig in de kop van de generale kampioenschap te vinden was. Door familieomstandigheden is Johan met de duiven gestopt en heeft Twan zich bij ome Jan gevoegd. De eerste tijd was het voor Twan als hulp kijken hoe het op de fond toegaat waarna het steeds meer in overleg ging gebeuren. Nu gaat alles in overleg waarbij Twan veelal de richting aangeeft welke duiven er gespeeld gaan worden. Voor het inkorven van de fond-vluchten moet ze naar PV de Combinatie in Middelharnis. Dit wordt door Jan gedaan terwijl Twan zich dan bezig houdt met de verzorging van de overige duiven.

Lees meer »

'; ?>